Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog.
U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam.
Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten of een workshop kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl
Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Mijn boeken zijn verkrijgbaar bij de boekhandel en bol.com en te leen in de bibliotheek.
Voordrachten zijn te beluisteren op https://www.luistergedichten.nl/index.php/component/comprofiler/userprofile/905-poelman Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

dinsdag 27 augustus 2013

Nieuw boek: Strijklicht van violen
Graag wil ik u deelgenoot maken van de verschijning van mijn nieuwste (10e) boek "Strijklicht van violen", poëzie bij kunst en literatuur.
Zoals sommigen van jullie weten ben ik lid van de leeskring in Aduard en schrijf sinds enkele jaren gedichten over de boeken die we lezen.
In dit boek zijn 40 boekgedichten opgenomen.
Verder staan er o.a. gedichten in over kunstwerken van Anco Wigboldus, Reinier van den Berg, Martinus van Andringa, Arie Torcqué, Mies Deinum, Jan Altink, Sjoke Wassenaar en Wouter Bakkenes. Van deze kunstenaars zijn in het boek kleurenfoto's opgenomen.
Bij andere kunstwerken zijn geen kleurenfoto's opgenomen, (het boek zou te duur worden) maar sommige kunstwerken (die van Marius van Dokkum b.v.) zijn zo bekend dat je de kunstwerken tijdens het lezen zult herkennen.
Op mijn blogs staan de foto's wel bij de gedichten.
Mocht er belangstelling voor zijn, het boek is ook bij mij te bestellen. Zonder verzendkosten.

Beschrijving:

Een gedicht, geschreven naar aanleiding van het boek ‘Knielen op een bed violen’ van Jan Siebelink werd het begin van een reeks gedichten die de auteur schreef bij literatuur die wordt aanbevolen voor leeskringen.
Kunst is eveneens een bron van inspiratie. Een aantal kleurenfoto’s van de beschreven kunstwerken zijn in dit boek afgebeeld. Andere werken zijn inmiddels zo bekend dat de beelden waarschijnlijk al lezend herkenbaar zullen zijn bij het zien van de naam van de schilder.
De foto op de omslag is een kunstwerk van de Litouwse kunstenaar Torcqué, voor wie zij gedichten schreef voor zijn boek Eco del silencio, Echo van de stilte,Tylos aidas.

•titel: Strijklicht van violen
•auteur: Coby Poelman - Duisterwinkel
•ISBN: 978-90-819904-8-6
•uitvoering: paperback (full color)
•omvang: 102 pagina's, formaat 148x210 mm
•prijs: 12,50

Zie voor een preview http://bestelmijnboek.nl/vm-cat/nieuw/strijklicht-van-violen-detail

Het boek is te koop bij boekhandel Godert Walter in Groningen, Nieuwe Ebbingestraat en is ook te bestellen bij bol.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten